I går blev jeg kontaktet af en hjemmeside ejer, som havde problemer med at få sin header på hjemmesiden til at se godt ud. Hun havde et tema med et banner i fuld bredde (som fylder hele skærmens bredde) og hun brugte et foto som var i almindeligt format og i en bredde på omkring 1000 pixels. Og et billede til fuld bredde banner skal være meget bredere, og hendes tema var indstillet til at gentage sådan et billede. Med et kedeligt resultat.
 
En af de store udfordringer på hjemmesider er størrelsen på billeder. Jeg er ofte ude for, at folk har problemer med lige at få billederne redigeret inden de ryger over i WordPress mediebiblioteket. Med det resultat, at hjemmesiden efterhånden (ret hurtigt) bliver tung at indlæse.
 
Billed upload direkte fra kamera eller telefon er et NO GO!
 
Du kan vinde rigtig meget SEO goodwill og få glade brugere ved at redigere dine billeder, før du uploader dem til dit websted.
 
Du kan f.eks. bruge en gratis online service som www.canva.com eller www.pixlr.com.
 
Bredden på en hjemmeside er maks. 1200 pixels, og de fleste indholdsområder (sider, widgets osv) er mindre, sider er ofte cirka 750 pixels og widgets omkring 320 pixels i bredden, så du kan nedskalere dine billeder, så de passer til hjemmesiden. Tjek dit tema eller spørg din webdesigner hvis du er i tvivl om billedstørrelser til dit tema.
 
Hvis du har et tema med et banner i fuld bredde skal du gøre dem 1920 pixel brede og mellem 400 og 650 pixel høje afhængigt af dit tema / design.
 
Du skal muligvis beskære dine header billeder, så de passer, da billeder lige ud af kameraet har et andet forhold, som 4: 3.
Det betaler sig virkelig at gøre det til en vane at ændre størrelsen på dine billeder, især hvis du har en blog. Bedre SEO, bedre brugeroplevelse, bedre læsningstid, forhindring af en tung hjemmeside ……
 
Hvad der skete med hjemmeside ejeren med banner udfordringer? Jeg tryllede lidt med hendes billede, så det kom til at passe – og det tog under 10 minutter 😉