Hvorfor skal jeg nu have SSL certifikat?

De nyeste anbefalinger fra Google handler om sikkerhed med SSL certifikat.

SSL certifikatet gør det muligt at skifte fra http://dinhjemmeside.dk til https://dinhjemmeside.dk.

I den forbindelse kan du slå to fluer med et smæk:

  • Du kan skabe tryghed hos dine besøgende på hjemmesiden – gratis eller meget billigt
  • Du kan få bedre placering på Google – helt gratis ved samme lejlighed

Hængelåsen i browseren viser om siden har SSL certifikat

Har du lagt mærke til, at din hjemmeside – og hjemmesider generelt – er begyndt at have en hængelås eller et ! symbol oppe i browseren, der hvor hjemmesidens adresse står? Det skyldes nye standarder omkring sikkerhed på hjemmesider -fra Google.

Sådan her ser det ud i browseren, når man ikke har SSL på en WordPress hjemmeside:

Hjemmeside uden SSL certifikat

Og sådan her ser det ud i browseren, når hjemmesiden harSSL certifikat og https er aktiveret:

Hjemmeside med SSL certifikat

Måske har du også bemærket, at nogle hjemmesider har et sort hængelås symbol øverst ved navnet, når du ser dem på en mobil?

SSL certifikat mobil

Hængelåsen viser, at hjemmesiden har det ekstra sikkerhedslag, som hedder SSL. Samtidig kan du se, at der står https://dinhjemmeside.dk i stedet for http://dinhjemmeside.dk Det ekstra S viser, at hjemmesiden har SSL laget aktiveret.

Nu skal alle hjemmesider med login have SSL certifikat

Tidligere var det næsten kun hjemmesider med webshop og direkte betaling inde på siden, samt hjemmesider som håndterer særligt følsomme personoplysninger, som havde SSL sikkerhedslaget på. Men siden 2014, hvor Google kom med nye standarder for sikkerhed online, har flere og flere “almindelige” hjemmesider fået den grønne hængelås.

Ved årsskiftet strammede Google op på det med sikkerheden, så alle http hjemmesider, som håndterer adgangskoder og kreditkort opfattes som usikre.

Dette gælder også vores WordPress hjemmesider, som jo har en login formular. Google anbefaler os at skifte til https:// – altså anskaffe og aktivere et SSL certifikat på alle WordPress hjemmesider.

Hvad står SSL for?

SSL står for Secure Sockets Layer. Certifikatet indsætter et krypteret (kodet) link mellem din hjemmeside server (der hvor dine WordPress filer ligger) og brugerens browser (der hvor man ser din hjemmeside). Dette gør at alle dataoverførsler bliver private.

Det betyder sådan set ikke så meget i praksis, hvis du bare har en almindelig WordPress hjemmeside eller blog, hvor brugerne ikke skal logge ind eller betale.

Men alligevel kan det anbefales at skifte, da man ellers får advarslen i browseren hvor det står “Din forbindelse til dette website er ikke sikker“. Fremover kan det være, at Google sætter en mere tydelig advarsel ind med en rød trekant med udråbstegn. Og det er et skidt signal at sende.

Undgå det her i fremtiden – skift til SSL og https allerede NU:

Hjemmeside uden SSL certifikat - not secure

Er det dyrt og svært at skifte til HTTPS?

Det behøver ikke koste dig noget, og det er ikke ret svært at skifte til https://

Der er tre forskellige niveauer af SSL certifikat, og de fleste kan nøjes med den enkle løsning, hvor selve domænet bliver valideret. Det hedder DV.

Der er to andre niveauer, OV (organisations validering) til mindre webshops med betaling inde på siden og EV (Udvidet validering) til større webshops og med personfølsom udveksling.

Rigtig mange webhoteller (og flere og flere) tilbyder GRATIS SSL certifikat (DV) på dit domæne. Det koster dig dermed ikke noget at få certifikatet.

Hvordan får jeg så et SSL certifikat?

Der er to steps, når du vil skifte til https med et SSL certifikat.
Hvert step har et par variationer.

1. Installere et SSL certifikat på dit domæne

Det første du skal gøre er at tjekke, om dit webhotel tilbyder gratis SSL certifikat. Hvis det gør, kan du ganske enkelt aktivere det.

Hvis ikke dit webhotel tilbyder gratis SSL har du tre valg:

  • Du kan vælge at skifte webhotel. Det indbefatter så, at du skal tage en backup af alle filer og database på nuværende webhotel og flytte det til det nye webhotel.
  • Du kan vælge at betale for SSL certifikatet hos dit nuværende webhotel. Dermed får du en udgift, men slipper for at flytte.
  • Du kan kontakte dit webhotel og høre, hvornår de vil tilbyde gratis SSL og vente, til de er klar, hvis det er indenfor rækkevidde.
2. Sætte WordPress op til https

Når du har aktiveret SSL på webhotellet, skal du sætte selve WordPress hjemmesiden op, så dine adresser ændres fra http://dinhjemmeside.dk til https://dinhjemmeside.dk

Der er nogle tekniske steps, som skal tages. LAD ENDELIG VÆRE MED BARE AT ÆNDRE FRA HTTP til HTTPS INDE I KONTROLPANELELET!!!  Så kan du nemlig ikke logge ind bagefter.

Men fortvivl ikke: Der findes et lille plugin, som gør alt arbejdet med at skifte til https for dig.

Det hedder Really Simple SSL og du kan hente det her

Du installerer plugin´et og følger vejledningen (på engelsk). Og hokus, pokus, så har du en sikker https hjemmeside, som skaber tryghed når folk besøger din hjemmeside og du kommer lidt højere op i Google.

Her er min aktuelle liste over gratis SSL webhoteller.

Her er en liste over de webhoteller, som jeg ved tilbyder gratis SSL. Listen er sikkert ikke komplet, så tjek dit eget webhotel, før du overvejer at skifte.

Listen er fra marts 2017, så tjek om dit webhotel er begyndt at tilbyde gratis SSL siden jeg skrev dette indlæg.

One.com

Unoeuro.com

i123.dk

Surftown

WPhosting

CHosting

Brug for hjælp til det med SSL certifikatet?

Kontakt mig, hvis du har spørgsmål vedrørende SSL certifikater eller ønsker hjælp til at sætte det op på din hjemmeside.

Min Kundalini Yoga rejse

Kundalini Yoga er yoga for krop, sind og sjæl Før jeg mødte Kundalini Yoga i 2017 havde jeg dyrket yoga næsten dagligt siden jeg blev akut sygemeldt med ondt i ryggen i 2001. Faktisk har jeg altid været yoga-fan, men det var først da min ryg sagde fra, at jeg startede...

Værdien af en daglig spirituel praksis

Jeg har haft en daglig spirituel praksis i 20 år nu. Det er blevet en så uundværlig og integreret del af min hverdag, at jeg ikke rigtig tænker over det længere. Det startede med en sygemelding med rygproblemer efter en periode med massiv stress og mange tunge løft. I...

Imbolc: Tid til handle på ideerne

Kan du mærke det? Energien er skiftet markant her hen over månedsskiftet. Januar har været mørk og lidt tung her i 2020. Vinteren er grå og brun, sneen er fraværende og her hos os på landet har vi haft mudder overalt. Nye tanker har ulmet, nye tiltag er i støbeskeen,...

Vintersolhverv – Yule

I dag er det vintersolhverv. Årets korteste dag - den dag hvor du virkelig har muligheden for at mærke dybt ind i dig selv og hente det frem, som du er klar til at slippe, brænde og efterlade i fortiden. Og til at sætte nye, kærlige intentioner for de næste 12...

Vi smutter på Kundalini Yoga festival i Frankrig

Skulle vi smutte til Kundalini Yoga festival sammen? Torben og jeg har været optaget af spiritualitet og personlig udvikling altid, også før vi mødte hinanden for 25 år siden. Vi har haft hver vores redskaber på rejsen, selv om vi har gået side om side. De sidste par...

Hvad er en MALA?

En mala meditationskæde er en cirkulær og ubrudt kæde - uden lås -  med 108, 54 eller 27 perler. En traditionel mala bruges til at tælle matras og bønner eller til at gentage positive bekræftelser og intentioner. Ordet mala betyder en krans. En mala er en traditionel...

Sådan laver du Golden Milk – en gudedrik

Golden Milk - eller turmeric milk -  er en drik i stil med chai, og den varmende herlighed er som en fantastisk gylden latte. Golden Milk er primært lavet på gurkemejerod, som er det der giver den flotte gule farve. Ja, det er karrygult - for gurkemejerod er også det...

Hvad er et mantra?

Et mantra er en lydvibration. Mantras er universelle, og hvert mantra har en specifik effekt på vores krop/sind.  Mantras ændrer og løfter din bevidsthed gennem den måde tungen bevæger sig i munden og den konstante rytme, når vi chanter mantraet. Mantras stilner...

Space Clearing proces gav Anette liljerne igen

Dette indlæg handler om en Space Clearing proces hos Anette og Alex på Fyn. Læs om valg af metode, forberedelser til Space Clearing, selve Space Clearing processen og Anettes oplevelse under selve Space Clearing processen.  I sidste uge blev jeg kontaktet af Anette,...

Hold rodet væk tip: Energi og opmærksomhed

Hold rodet væk: Send energi og nærvær ind på de steder, hvor der plejer at samle sig rod. Vi kender det nok alle sammen det med, at det kan være udfordrende at hold rodet væk. De der bestemte steder i vores hjem, hvor rodet har det med at samle sig. Hos mig samler der...