Billeder i WordPress må IKKE være for store!!

Der er en detalje, som jeg oplever at rigtig mange WordPress indehavere glemmer at forholde sig til – nemlig størrelsen på billeder i WordPress.

Både billeder inde på selve hjemmesiden og i billeder i mediebiblioteket.

Hvis du allerede har en WordPress hjemmeside ved du sandsynligvis godt, hvad det bibliotek er for noget. Nemlig der, hvor alle de filer, du uploader til hjemmesiden lander.

Er du ny i det her felt, vil medier være noget af det første, du møder på din hjemmeside (med mindre du har en hjemmeside helt uden billeder).

Dette billede er optimeret med en online service og jeg har ændret størrelsen på billedet til at være

Lær at bruge WordPress

Hvorfor er det vigtigt med størrelsen på billeder i WordPress?

Størrelsen på billeder i WordPress er vigtig af to grunde.

For det første er det åbenlyst vigtigt, at din hjemmeside loader hurtigt, altså at brugeren kan hente siden ind uden at vente ret mange sekunder-

For det andet er Google også obs på det med load-tiden, så det har indflydelse på, hvor godt du bliver indekseret af Google.

Der er altså rigtig god grund til lige at lære et par fif om billeder, og at følge dem i praksis.

Lidt om billedstørrelser

Billeder har generelt to niveauer af størrelse.

Der ene er selve billedets dimensioner i længde og bredde, målt i pixels. Din hjemmeside er omkring 1000 pixels bred (max 1200 pixels), så det er den maximale bredde, som dine billeder må have.

Hvis du uploader billeder direkte fra din telefon er de alt for store. OG det hjælper ikke, at du formindsker dem inde i WordPress, det skal gøres FØR du lægger dem op.

Det andet er billedets tyngde. Altså hvor meget det fylder, i megabyte. Et billede på 700×400 pixels kan være mere eller mindre tungt, altså tage mere eller mindre plads på din server og være mere eller mindre hurtigt at loade ind. Det handler også om kvaliteten af dit billede, for hvis du gør det mindre i MB vil det også miste visuel kvalitet.

Det hele er en balance, og det er altid individuelt, hvad der vil være bedst i den enkelte situation.

En enkel metode til at få mindre billeder i WordPress – i god kvalitet

Tiny png

Hvis du vil starte nu med at formindske dine billeders tyngde – altså mindske filstørrelsen –  før upload til mediebiblioteket kan jeg varmt anbefale, at du sætter et fedt bogmærke ved denne webside.

http://tinypng.com/

Du åbner siden, finder dit billede på computeren, trækker det over på siden (eller vælger det i mappen), og i løbet af få sekunder har et lille program komprimeret dit billede. Det har samme mål i højde x bredde, men fylder væsentligt mindre.

NB: det kan anbefales at du først gør dit billede mindre i højde og bredde, så det passer ind på den plads, det skal have på hjemmesiden, og max 1200 pixels på den længste led. (ofte er 800 pixels rigeligt).

PS: Inde i Basis WordPress kurset giver jeg flere forskellige måder, som du kan bruge til at holde dine billeder minimale uden at de bliver kedelige eller for små. Du får også tips og metoder til at beskære dine billeder, bl. a. i det online redigeringsprogram Canva. Prøv det på https://www.canva.com/

Canva